Autor: Liina Laks • 19. märts 2020

Sellist tehasesulgemist pole nähtud maailmasõjast saati

Koroonaviiruse leviku tõkestamise tõttu on suletud läänemaailmas nii palju tehaseid kui viimati teise maailmasõja ajal, kirjutab Bloomberg.
Volkswageni autoesitlus. Volkswagen teatas, et plaanib sulgeda tehased Euroopas. Hiina tehased olid juba varem kinni.
Foto: Raul Mee

Ei majandusteadlased ega ajaloolased pole nii järsku tehaste sulgemist näinud 1940. aastatest alates. Tehaseid suletakse kiirelt nii Euroopas kui ka USAs. Euroopa suurettevõtetest on ajutisest sulgemisest teatanud autotootjad, näiteks Renault, samuti teatas sellest Airbus. Tehaste sulgemised mõjutavad valusalt tööstusriike, sest möödunud aasta oli neile valdavalt Hiina-USA kaubandussõja mõjude tõttu kehvapoolne.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077