Autor: Anu Lill • 17. veebruar 2020

Tesla Euroopa tehase ehitus sai ootamatu tagasilöögi

Käputäis Saksamaa aktiviste protesteerimas Tesla uue tehase ehitamise vastu, hoides plakatit "Tesla või joogivesi". Tehase ehituseks alustati Grünheide linnakese lähedal krundil metsaraiet nädal aega tagasi.
Foto: Reuters/Scanpix
Esimene Euroopasse ehitatav Tesla elektriautotehas seisab silmitsi viivitusega, mis võib projekti mitu kuud tagasi lükata, sest kohus keelas ettevõttel Berliini lähedal asuva uue Tesla tehase aladelt metsaraie, kirjutab Bloomberg.

Metsa mahavõtmisega oldi juba alustatud, kuid Berliini-Brandenburgi kõrgem halduskohus tegi ajutise ettekirjutuse raie seiskamiseks. Metsaraie peatamist oli taotlenud keskkonnaorganisatsioon Grüne Liga oma kaebuses. Kohus teatas, et teeb kaebuse kohta lõpliku otsuse lähipäevil.

Teslal ja Brandenburgi valitsusel, kus tehas asub, on teisipäeva keskpäevani aega kohtule vastamiseks ja nad peavad sellest tähtajast kinni, ütles Brandenburgi majandusminister Joerg Steinbach, lisades, et nad "loodavad kiiret otsust".

Kui Tesla ei vabane puudest ehitusplatsil märtsi keskpaigaks enne metsloomade pesitsusperioodi, võib ehitamine viibida 6–9 kuu võrra, hoiatasid kohalikud ametnikud. Nad väitsid, et tegemist on madalama kvaliteediga männimetsaga, mis plaanitud niikuinii maha lõigata.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077