Autor: Liina Laks • 6. veebruar 2020

Siemens tahab kiratseva energiatööstuse börsile viia

Kui tööstushiid Siemens täna tulemusi tutvustades kliimaaktiviste hurjutas, tekitas see sakslastes šoki. Majandusnäitajad olid aga kardetust paremad ning aktsia tegi kerge tõusu.
Joe Kaeser
Foto: imago/Scanpix

Lõppenud kvartalis (Siemensi jaoks 2020. majandusaasta esimene kvartal) kahanes müügitulu 1% 20,3 miljardile eurole, puhaskasum 1,1 miljonile eurole. Ärikasum jäi analüütikute ootustele alla, maksueelne kasum kukkus 30%.

Raskused ilmnesid Siemensil energiatööstuse poole peal: gaasi- ja energiaüksus kaotas ligi 2/3 ärikasumist ning tuuleenergiaüksus Siemens Gamesa jäi üldse kahjumisse. „Ebarahuldav olukord energia poole peal näitab selgelt, kus on vaja esmajärjekorras tegudele asuda,“ ütles Siemensi juht Joe Kaeser. Seda üksust jälgivad praegu analüütikud kullipilguga, sest Siemensil on plaan Siemens Energy kontsernist lahti ühendada ja lähiajal börsile viia.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077