Autor: Liina Laks • 25. september 2019

Stora Enso leidis uue juhi oma ridadest

Puidukontsern Stora Enso teatas, et nõukogu valis uueks juhiks Annica Bresky.
Annica Bresky võtab Soome börsifirma ohjad detsembrist.
Foto: Stora Enso

Annica Bresky astub ametisse 1. detsembril, senikaua on tüüri juures senine juht Karl-Henrik Sundström. Annica Bresky on alates 2017. aastast Stora Enso asepresident, kuid Stora Ensos on ta töötanud ka varem, aastatel 2001–2010.

Sundström andis oma lahkumisest teada käesoleva aasta augustis. Kuigi ta põhjendas seda kõrge eaga, on Sundströmil pensionini minna veel mitu aastat. Soome leht Talouselämä kirjutas toona, et on huvitav näha, kas Sundström plaanib hoopis mõnda teist firmat juhtima minna.

Börsiettevõte Stora Esno on Soome päritolu rahvusvaheline puidukontsern, mille aastane käive ulatus mullu 10,5 miljardi euroni ning puhaskasum 1 miljardi euroni. Stora Enso Eestil on 683 töötajat ning nende mullune müügitulu ulatus 223,5 miljoni euroni.

Ettevõtte A-aktsia kaupleb Soome börsil 12,8 euro tasemel. Käesoleva aastaga on aktsia hind kerkinud 16 protsenti. Eile tabas aktsiat ligi 4protsendine langus.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077