Autor: Rait Kondor • 5. juuli 2019

Osram sai ametliku ülevõtupakkumise

Osrami tehas Berliinis.
Foto: Scanpix
Saksamaa valgustite tootja Osram teatas kolmapäeva õhtul, et on saanud ametliku ülevõtupakkumise erakapitalifirmadelt Bain ja Carlyle, mis soovivad firmat üle osta 3,4 miljardi euro eest, vahendab Reuters.

Reuters kirjutas juba kolmapäeval anonüümsele allikale viidates, et kaks erakapitalifirmat on tegemas ülevõtupakkumist ning selleks rahastuse leidnud. Selle uudise peale kerkis Osrami aktsia kolmapäeval 13% ning täna, pärast ametlikku ettevõte teadet, lisandus hinnale veel 0,8%, nii et aktsia hind sulgus neljapäeval 32,50 euro peal. Ülevõtupakkumine tehti 35-eurose hinna juures aktsia kohta.

Osram on 110-aastase ajalooga firma, mis on peamiselt tuntud valgustite ja autotulede tootjana, kuid mis viimastel aastatel on laiendanud oma äri LED valgustite komponentide, lavavalgustite ning taimekasvatusvalgustite peale.

Seoses automüügi kahanemisega viimasel aastal on Osrami aktsia hind on 2018. aasta jaanuaris tehtud tipust, milleks oli 79,58 eurot, langenud 60%.

Käesoleva aasta veebruaris teatas Osram, et Bainil ja Carlyle’il kaaluvad, kas teha ühist pakkumist kõikidele Osrami aktsiatele. Kuid Osrami nõrgad majandustulemuste tõttu hakkasid paljud investorid kahtlema, kas erakapitalifirmad siiski viivad oma ostuplaani ellu.

Asjale lähedal seisvate inimeste sõnul on Bain ja Carlyle lubanud firmat mitte tükeldama hakata ning andnud ka mõned garantiid töökohtade osas, kuigi ei välistanud töötajate arvu vähendamist.

Üheks ostulepingu tingimuseks on ka see, et firma peakontor jääb Münchenisse ning toetatakse Osrami senise juhatuse jätkamist, eesotsas tegevjuhi Olaf Berlieniga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077