Autor: Urmas Mägi • 7. märts 2024

Urmas Mägi: pessimist ütleb, enam hullemaks minna ei saa, optimist vastab, et saab küll

Tekstiilitööstust varitsevaid ohte on mitu – Eesti poliitikutest ülemaailmsete kriisideni, kirjutab elastsete tekstiilkiudude tootja Fein-Elast Estonia OÜ juht Urmas Mägi värskes Äripäeva Infopanga tekstiili- ja rõivatööstuse kvartaliraportis.
Urmas Mägi
Foto: Fein-Elast Estonia OÜ

Tekstiilitööstus maailmas areneb, sellest annavad tunnistust jätkuvalt toimuvad suured rahvusvahelised messid (ITMA, TechTextile jt). Selliste messide territooriumid on mitmekümne jalgpalliväljaku suurused ning uudistamist ja rääkimist jagub mitmeks päevaks. Innovatsiooni vaatevinklist on tekstiilitööstus üks laiema haardega majandusharusid. Tekstiilmaterjale kasutatakse peale rõivatööstuse ja voodipesu tootmise ka autotööstuses, lennunduses, sõjanduses (mõelge tänapäevasele kaitseväelase rõivastusele), ehituses, toiduainetööstuses jm. Seda võiks ettevõtlust toetavate organisatsioonide vastavad inimesed siiski teada.

Äripäeva infopanga värske tekstiili- ja rõivatööstuse kvartaliraportiga saab tutvuda SIIN.

Tekstiilitööstust varitsevaid ohte on mitu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077