Autor: Virve Jõgeva • 13. november 2023

Virve Jõgeva: konkurentsivõime hoidmiseks on vaja prognoositavat majanduskeskkonda

Eesti tööstusettevõtete konkurentsivõime on olnud üsna kõrge, kuid seda on vähendamas lisaks maailmamajandusele ka siseriiklikud tõmbetuuled, kirjutab valgustitootja Glamox juht Virve Jõgeva vastseks Tööstusuudiste tööstussektori arvamusliidrite küsitlusele.
Glamoxi juht Virve Jõgeva hinnangul mõjutavad meie tööstuse konkurentsivõimet praegu kõige enam valitsuse prognoosimatu majanduspoliitiliused sammud.
Foto: Raul Mee

Eesti ettevõtete konkurentsieelisteks on peetud tugevast tarneeahelast ja paindlikkust tootmisvõimsusest tulenevat tarnekindlust, toodete kõrget kvaliteeti ning innovatiivset pidevale parendamisele suunatud töökultuuri, mis on taganud ka konkurentsivõimelise toote hinna. Konkurentsivõime tõstmiseks saame me oma tugevusi veelgi paremini kasutada, rakendades ettevõtetes digitaliseerimise ja automatiseerimise võimalusi ning olles proaktiivne tehnoloogiate arengust avanevate uuenduste leidmiseks.

Tööstusuudised küsis tööstussektori arvamusliidritelt: mida saame Eestis ise teha, et tööstuse eksport kasvaks ja konkurentsivõime paraneks?

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077