Autor: Aivar Uutar • 25. jaanuar 2022

Aivar Uutar: kõige odavam energia on tootmata energia

Elektri hinna tõus on suure jama väike algus. Keskendugem lahendustele ehk tarbimise nutikale juhtimisele, kirjutab energiatõhususvaldkonna visionäär Aivar Uutar.
Aivar Uutar
Autor: Andras Kralla

Kõrgete energiahindade aeg on tulnud, et jääda. Kas see tähendab, et riik jääbki energiaarveid kompenseerima? Kes natukenegi arvutada tahab ja viitsib, näeb, et see pole jätkusuutlik, ratsionaalne ega ka võimalik. Aga olgu – kui on tehtud poliitiline otsus, et piltlikult üleöö tekkinud energiakulude tõus hüvitatakse, siis tasuks seda teha vähemasti läbipaistavalt ja võimalikult vähese halduskoormusega.

Tuletame meelde, et meil kõigil on olnud võimalus valida kas fikseeritud elektripakett või börsipakett. Need, kes läksid optimeerimise teed ja valisid börsipaketi, on nüüd jamas, kuna riskid realiseerusid.

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077