Autor: Andres Aavik • 21. juuni 2021

Andres Aavik: Excelite täitmine muutub kasvavale ettevõttele üha kulukamaks

Enamik Eesti ettevõtteid hoiab suurt osa oma andmetest jätkuvalt Excelis. Väikese firma puhul on see arusaadav ja isegi mõistlik lähenemine. Aga kui ettevõte oluliselt kasvab, jõuab ta varsti kriitilise piirini, millest edasi muutub paljude andmete käsitsi sisestamine ajakulu tõttu liiga kalliks. Kui laiened, pead vähehaaval ka Excelitest välja kasvama, kirjutab automatiseerimisekspert ja Flowiti juht Andres Aavik.
Automatiseerimisekspert ja Flowiti juht Andres Aavik.
Foto: Marko Habicht

Üks Eesti tootmisettevõte leidis pärast oma erinevate tööprotsesside analüüsimist, et kasutab oma põhitegevustes (müügis, kliendisuhtluses, sisemises infovahetuses jne) regulaarselt 22 erinevat dokumenti. Nendest 11 vormistati kas täielikult või osaliselt paberil või säilitati struktureerimata kujul e-kirjades. Ning veel 11 olid korduvad Exceli dokumendid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077