Autor: Kaupo Reede • 17. märts 2021

Kaupo Reede: mulli puhudes õnne õuele ei too

Kaupo Reede.
Autor: Rene Riisalu
Tootearendus tuleb ettevõtetes viia kõrgemale tasemele, kui tahame kriisi järel kasvu näha, kirjutab EASi rakendusuuringute programmi projektijuht Kaupo Reede.

Kriisist võidavad need ettevõtted, kes tegelevad arendustööga ja suurendavad seeläbi oma tootlikkust. Selleks on kaks peamist võimalust: teha asju efektiivsemalt (digitaliseerimine, automatiseerimine, protsesside optimeerimine jms) või pakkuda kõrgema lisandväärtusega ehk kallimaid tooteid ja teenuseid, vahendab Äripäev.

Eesti on oma arengutasemel jõudnud sinna, kus lihtsama tootearendusega enam õnne õuele ei too, sest palgakulu sööb ära suurema osa kasumist. Vaja on suunata oma arendustegevus kõrgemale tasemele ehk võtta ette teadmusmahukas tootearendus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077