Autor: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik • 12. märts 2021

Nestor: olukord tööstuses on parem kui varem

Kui teenindussektorile jätavad uued piirangud vähe hingamisruumi, siis Eesti suurimal majandussektoril, töötleval tööstusel, läheb täna märgatavalt paremini kui varem, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor
Foto: Raul Mee

Lõppeval nädalal avaldatud andmed tööstustoodangu ja kaubaekspordi kohta 2021. aasta jaanuaris räägivad sellest, et nõudlus Eesti suurima majandussektori toodangu järele püsis mõõdukalt hea. Võrreldes 2020. aasta sama ajaga kasvas tööstustoodang jaanuaris 1%, Eestis toodetud kaupade eksport aga 6%. Tegemist on tubli tulemusega, sest viiruse leviku järjekordne laienemine sundis mitmel pool Euroopas piiranguid majandustegevusele taas rangemaks muutma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077