Autor: Tõnu Mertsina • 1. detsember 2020

Tõnu Mertsina: teine laine on halvendanud tootmismahtude taastumise väljavaadet

Koroonaviiruse teine laine on halvendanud lähikuude ja ka järgmise aasta esimese poole tootmismahtude taastumise väljavaadet, samas peaks nõudlus järgmisel aastal mõõdukalt taastuma, mida hakkab toetama ka vaktsiinide kasutamine, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tõnu Mertsina
Foto: Oleg Hartsenko

Eesti tööstussektori tootmismahud tõusid oktoobris, pärast seitse kuud järjest kestnud langust, kasvule. Oktoobris suurenes tööstussektori tootmismaht aastases võrdluses ühe protsendi võrra. Selle taga oli töötleva tööstuse tootmismahu 2-protsendine kasv, samas kui energiatootmises ja mäetööstuses tootmismahud vähenesid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077