Autor: Sten Aan • 6. november 2020

Sten Aan: koroonakvartal või rohekvartal?

Võiks arvata, et sünge koroonakvartal pani ka energiasektori ettevõtteid keskenduma ainult põhitegevuse säilitamisele, et järsk seisaks üle elada. Üllatavalt tõi teine kvartal mitmeid olulisi arenguid taastuvenergia lainel, mis ainult kinnitavad energiasektori pöördelist ajastut, kirjutab KPMG energiasektori juht Sten Aan Äripäeva Infopanga koostatud konkurentsiraportis.

Katsusime varbaga energiasektori tulevikku – taastuvenergiaallikatest toodetud elektri kogus ületas Euroopa Liidus esimesel poolaastal esmakordselt fossiilkütustest toodetud elektri koguse. Sellele andis tõuke koroonapiirangutest tulenevalt langenud elektritarbimine, mis langes Euroopas seitse protsenti. Sama muster kordus ka Eestis, kus teises kvartalis tuli elektritoodangust 53 protsenti taastuvenergiast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077