Autor: Ruta Rannala, Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juht • 19. oktoober 2020

Ruta Rannala: tekstiilitööstus on langustrendis kogu Euroopas

Oktoobri algul analüüsitud EURATEX´i (Euroopa Liidu rõiva- ja tekstiilitööstuste esindusorganisatsioon) operatiivandmed viitavad olukorrale, mis on halvem kui 2009. aasta majanduskriisi ajal, kirjutab Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juht Ruta Rannala värskes Äripäeva Infopanga koostatud tekstiilitööstuse konkurentsiraportis.
Tekstiililiidu juhi Ruta Rannala hinnangul on Eesti tekstiilitööstuse jaoks kriitilised ennekõike 3. ja 4. kvartal.
Foto: Raul Mee

EURATEX´i president Alberto Paccanelli kommenteeris Euroopa tekstiili- ja rõivatööstuse viimast majanduslikku ülevaadet nii: „2020. aasta teine kvartal on näidanud meie tööstuse langust, nagu me pole kunagi varem näinud, isegi 2009. aasta finantskriisi ajal: käive langes tekstiilitööstuses ligi 25% ja rõivatööstuses isegi 35%. Jaemüük langes 43%, mõnes riigis isegi üle 60%", kirjutab Ruta Rannala konkurentsiraportis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077