Autorid: Iren Liipre, Hardi Veske, Rene Küüsvek • 22. juuli 2020

Uuring: Eesti maksusüsteem ei soosi tingimata töösturit

Metallitööstus. Foto on illustratiivne.
Foto: Raul_Mee
Värskest uuringust selgub, et levinud arusaam, mille kohaselt Eesti maksusüsteem on maailmas üks konkurentsivõimelisemaid, on tõene küll teatud maksude osas, kuid ei pea paika tööstussektori tootmissisendi hindasid mõjutavate kaudsete maksude ja keskkonnatasude puhul, kirjutavad Iren Lipre, Hardi Veske, Rene Küüsvek Deloitte Advisoryst.

Riigi tellimusel tehtud uuringust selgub, et Eesti paistab teiste riikide hulgas silma kõrgema kaudsete maksude osakaalu poolest. Ka maksustruktuuri siseriiklikult vaadates nähtub, et 2019. aastal moodustasid kaudsed maksud 40,6% maksutuludest. See on olnud Eesti maksupoliitikas aastaid tagasi tehtud poliitiline valik, et maksukoormus nihutatakse teenimiselt tarbimisele ja saastamisele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077