Autor: Tõnu Lelumees • 29. mai 2020

Tõnu Lelumees: tööstused, kes ei digitaliseeri, hääbuvad

Tööstusrobot.
Foto: Julia-Maria Linna
Tööstusettevõtted peavad tõsiselt mõtlema digitaliseerimisele, automatiseerimisele ja paindlikkuse tagamisele, kirjutab Eesti Masinatööstuse Liidu nõukogu esimees ja arendusnõunik Tõnu Lelumees.

On võrdlemisi hoomamatu, kuhu praegune tervisekriis majanduse ja tootmisettevõtted tõukab. Kui midagi aga õppida eelmistest kriisidest, siis seda, et praegu on viimane aeg oma puuduste parandamiseks. Tööstusettevõtted peavad tõsiselt mõtlema digitaliseerimisele, automatiseerimisele ja paindlikkuse tagamisele. Vaid ettevõtte tehnoloogilise võimekuse tugevdamise kaudu on võimalik turgude taasavanemisel, mis on kindlasti hoopis teistsugused kui enne kriisi, näidata ennast konkurentsivõimelisemana ning suutlikumana.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077