Autor: Jüri Joller, Energiatehnika juht • 23. märts 2020

Miks pole robotiseerimine hoogu sisse saanud?

Allhanketööde ebakindlus ja väike kasum ei võimalda Eestis üldiselt tootmist laialdaselt automatiseerida või robotiseerida ning tekkinud on tehnilise mahajäämuse oht, kirjutab Energiatehnika OÜ juht ja volitatud elektriinsener Jüri Joller.
Jüri Joller
Foto: Erakogu

Sada aastat on möödunud 1920. aasta 25. jaanuarist, mil Karel Capek oma näidendis “Rossumi universaalsed robotid” (R.U.R.) lõi inimesega sarnase masina kohta mõiste “robot”. Robotid, mida sünteetilisest materjalist toodeti ja laialt kasutati, hakkasid näidendi lõpuks mässama ning hävitasid inimkonna.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077