6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juuli 2012 maailma tööstuses: tööstussektor jätkuvalt languses, kuid majandus tervikuna taastumas

Globaalse tööstuse ostujuhtide küsitluse indeksi väärtus langes varasemalt 48,9 protsendi tasemelt 48,4 protsendini, mis tähistab ühtlasi viimase kolme aasta madalaimat väärtust (50% piir eraldab kasvu langusest, viidates positiivsete vastuste suuremale osakaalule).

Nii tootmismaht kui ka uute tellimuste arv jätkas langust ja seda varasemast kiiremas tempos. Rahvusvaheline kaubandus langes seejuures enim alates 2009 aasta aprillist. Tööhõive langes esmakordselt alates 2009 aasta novembrist. Sisendite hinnad jätkasid nõrgenevas keskkonnas aga samuti langust ning seda 38 kuu kiireimas tempos.

Vastupidiselt eelnevale kasvas globaalse teenindussektori aktiivsus järsult. Kuna teenindavad sektorid moodustavad ligi 73% maailma majandusest, kasvas ka kõiki majandussektoreid arvesse võttev üldindeks esimest korda alates 2011 aasta septembrist, tõustes varasemalt 50, protsendi tasemelt 51, protsendini.  Jättes aga kõrvale hüppe üldises aktiivsuses, kasvas nõudlus varasemast aeglasemas tempos, sisendhinnad pöördusid tõusule ning tööhõive pöördus langusesse.

Vaata täpsemat ülevaadet piirkondade lõikes koos graafikutega lisatud PDF failist.

 

 

 

 

Kristjan Eljand

Innopolis Konsultatsioonide ärikonsultant

Autor: Civitta Eesti turutrendide blogi

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077