Autor: Tööstusuudised.ee • 29. september 2023

Kellest saab Aasta tööstur 2023? Tähtaeg 2. oktoober

Äripäeva, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti korraldatav aasta töösturi konkurss toimub tänavu kuuendat korda. Kandidaatide esitamine kestab 2. oktoobrini ja aasta tööstur 2023 selgub 15. novembril konverentsil "Tööstuse äriplaan 2024".
Kellest saab Aasta tööstur 2023?
Foto: Pixabay

Konkursi žürii liige ja ABB Balti riikide ärijuht Jukka Patrikainen märgib, et Eesti tööstusmaastikul on hetkel väljakutsete, ent samas võimaluste ajad. "Tööstuse tootlikkus ja energiaefektiivne majandamine ei ole uued teemad, kuid need on tänaseks tõusnud kriitiliselt oluliste teemadena meie prioriteetide listi etteotsa. Et Eesti tööstus oleks jätkusuutlik ja meie majanduskeskkond meelitaks Eestisse uusi investeeringuid, on meil vaja tugevaid kogemuse ja visiooniga juhte, kelle töö ei saa kunagi otsa," sõnab Patrikainen.

"ABB ja Äripäeva koostöös toimuv Eesti tööstusjuhtide tunnustamine Aasta Töösturi tiitliga on üks võimalus meie juhte rohkem märgata ja tehtud töö eest tänada. Igal aastal oleme konkursi raames saanud mitmeid kandidaate, kes tunnustamist väärivad. Loodan, et ka sel aastal on kandidaatide nimekiri pikk – on ju ka kandidaadiks nimetamine juba märkimisväärne tunnustus," lisas ta.

Konkursi eestvedaja ja Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild lisas, et olukord majanduses tekitab meis kõigis ebakindlust ja juhtide töölaual on hetkel palju väljakutseid, mis tähelepanu vajavad, kuid selle kõrval ei tasu unustada, et seda enam vajab ka juhtide töine argipäev midagi meeldivat, mis mõtted mujale viiks. "Kutsun üles mõtlema meie tublidele tööstusjuhtidele ja kandidaate esitama. Tunnustamist pole kunagi liiga palju ja juba oma nime leidmine kandidaatide hulgast toob rõõmu," lisab Puusild.

"Kliendi, koostööpartneri või isegi konkurendi esitamine aasta töösturi tiitlile oleks tõeline üllatus, mis tooks pingelisse perioodi kindlasti rõõmu," sõnab Puusild.

Kuidas selgub võitja?

Võitja selgub žürii ning Tööstusuudised.ee ja Äripäeva lugejate häälte liitmisel (mõlemal on 50-protsendiline osakaal). Oktoobris saavad lugejad tutvuda kõikide kandidaatidega, kelle hulgast valib žürii esikolmiku. Seejärel saavad lugejad esikolmikust valida oma lemmiku. Võitja selgub 15. novembril Viimsi Artiumis toimuval konverentsil „Tööstuse äriplaan 2024“.

Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mis tehaseseinte vahel välja ei paista või millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti ka laiemat tähelepanu.

Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte. Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb tööstuse nimel sõna võtta ja tervet sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2022–oktoober 2023. Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Konkursi žüriisse kuuluvad Aasta tööstur 2022 ja Milremi juht Kuldar Väärsi, ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EASi ja Kredexi ühendasutuse juhatuse liige Sigrid Harjo, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Kuidas kandidaati esitada saab?

Aega on 3 nädalat, kuni 2. oktoobrini

Kandidaate saavad esitada tööstussektori erialaliidud, ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid, ettevõtted

Esitamiseks tuleb saata kandidaadi nimi, ettevõte ja põhjendus aadressil [email protected]

Võitja selgub hääletuse teel, žürii ning Äripäeva ja Tööstusuudiste lugejate häälte liitmisel 16. novembril toimuval konverentsil Tööstuse äriplaan 2024

Kes on varem tiitli pälvinud?

Aasta Tööstur 2018 – Heiki Einpaul (Hekotek)

Aasta Tööstur 2019 – Arno Kütt (Cleveron)

Aasta Tööstur 2020 – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm)

Aasta Tööstur 2021 – Siiri Lahe (Estonian Cell)

Aasta Tööstur 2022 - Kuldar Väärsi (Milrem)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077