Saksamaa tööstusðokk tõstab majanduslanguse tõenäosust

Saksamaa teras.
Saksamaa teras.

Saksamaa tööstustegevuse järsk langus eelmise aasta lõpus tõstis ohtu, et Euroopa suurim majandus libiseb majanduslangusesse, vahendab Bloomberg.

Tööstustootmine langes novembris oktoobriga võrreldes 1,9 protsenti ja see oli finantskriisi lõpust alates kõige viletsam tulemus. Kuigi andmed võivad olla volatiilsed, tuleneb järsk langus tehasetellimuste eeldatud mahu ulatuslikumast vähenemisest. Investoreid ja majandusteadlasi on see pannud muretsema globaalse majanduskasvu raugemise pärast.

Kuni eelmise kuu lõpuni rõhutas Saksamaa keskpank oma ootusi tagasilöögile, väites, et tegemist on ajutise väljakutsega. Pärast seda, kui riik näitas eelmise aasta kolmandas kvartalis sisemajanduse kogutoodangu vähenemist, tähendab tööstustegevuse langus, et majandus võib veelgi rohkem kokku tõmbuda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

  • Anu Lill

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara