Potisepp: see oli üks raskemaid aastaid

Sirje Potisepp
Sirje Potisepp

Eesti toidutootjate jaoks on 2018 olnud läbi aegade üks kõige raskemaid aastaid, kus üks katsumus ajab taga teist, leiab toiduiainetööstuse liidu juht Sirje Potisepp.

"Alates maksupaketist, mis lööb kõige valusamalt meie joogitööstust, kuni põuast tingitud tooraine hinnatõusuni. Kõik see mõjutab lõppeks ka tarbijat, kes peab seetõttu arvestama aina kasvavate hindadega, sest tootjate võimuses ei ole hoida hindu madalal, kui kõik sisendid aina kallinevad," ütles Potisepp. Teda pani imestama, et Eesti ettevõtted on suutnud kõigele vaatamata mitte ainult ellu jääda, vaid panustada arendustöösse ning kasvatada eksporti.

"Kui ilma vastu oleme relvitud, siis otsuseid teevad meie enda inimesed – poliitikud –, ja on kurb, kui nad ei näe suuremat pilti ning saevad oksa, millel ise istuvad," lisas ta.

Potisepa sõnul on toiduainetööstuse ettevõtted Eestis ühed suurimad tööandjad, maksumaksjad ja eksportijad, mistõttu on oluline, et riik mõistaks ja toetaks kohaliku toiduainetööstuse arengut, mitte ei pidurdaks seda. Ta tõi välja piirikaubanduse mõju, aga samas viitas veel tootjaid mõjutavatele uutele nõuetele ja teemadele, mis on veel laual ning mida saab arutada.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Polina Volkova, Delovõje Vedomosti

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara