Autor: Tööstusuudised.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Instruteci raames toimub tööstusettevõtete digitaliseerimisele suunatud ideepäev

Foto: Pixabay
8. novembril korraldab Teaduspark Tehnopol koostöös EASiga Instrutec´i raames Tark Tööstus ideepäeva, kus erinevad Eesti tööstusettevõtted tulevad otsima tulevikulahendusi, kuidas nutikate lahenduste abil ettevõtte tööd efektiivsemaks muuta.

„Ideepäevale on tasuta oodatud kõik tööstusettevõtted, tootedisainerid, IT- ettevõtted ja teised tööstuse digitaliseerimise huvilised, sest oma põnevad arendusvajadused toovad lauale innovatiivsed ettevõtted eesotsas Ericsson Eesti, Elektrilevi ja Operailiga,“ kutsub Tehnopoli innovatsioonijuht Kadi Villers kõiki osalema, teatas Tehnopol. 

Osalejatel on võimalus ühineda meeskonnaga, kellel on sarnased probleemid ja leida neile üheskoos parimate mentorite abiga lahendus. IT-ettevõtetele on aga sellised ärihäkatonid suurepäraseks võimaluseks leida uusi kliente.

Innovatiivseid lahendusi otsitakse teiste seas näiteks sellistele probleemidele:

Kuidas vähendada elektrivõrgus lubatud pingehäirete mõju tundlikele tööstusseadmetele? (Elektrilevi)Kuidas lahendada ühe tarkvaraga tootmisprotsesside, laoseisu-  ja tööajaarvestus, kui tootmisel on kolm erinevat osakonda ja suunda? (Raasiku Elekter) Kuidas digitaliseerida ja automatiseerida tootevigade leidmise ja nende parandamise protsessi, mis täna on aeganõudev käsitöö? (Ericsson Eesti) 

Ideepäevale järgneb 21.-23. novembrini toimuv arendusmaraton, mille jooksul arendatakse ideedest juba esimesed prototüübid.    

Villersi sõnul on ideepäeva eesmärgiks genereerida lahendusideid tõstatatud probleemidele, neid võrrelda ja hinnata ning selle põhjal selekteerida parim lahendus, mida edasi arendada. „Häkatonil hakatakse valitud lahendusideid valideerima, disainitakse idee ümber toimiv ärimudel ning tehakse tootele või teenusele esimene prototüüp,“ selgitas Kadi Villers.

Tutvu täpsema kavaga SIIN

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077