Autor: Tööstusuudised.ee • 11. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrimootorite tootja Waldchnep laiendab tootmist

Vasakult: Narva linnapea Tarmo Tammiste, Rand&Tuulberg arendusdirektor Janno Meriloo ning OÜ Waldchnep juhatuse liige Aare Pihelga.
Foto: Waldchnep
Elektrimootorite tootja Waldchnep ja Swedbank sõlmisid lepingu, mis võimaldab rajada Narva linna uue tootmis- ja büroohoone ettevõtte tootmise laiendamiseks.

Investeeringu kogumaksumuseks on enam kui 2 miljonit eurot, millest rohkem kui poole finantseerib Swedbank ning viiendiku ulatuses kasutatakse KredExi tööstuslaenu. Seoses tootmisvõimsuse kasvuga suurendab Waldchnep töötajate arvu kolmandiku võrra ehk kokku saab uues kompleksis tööd kuni 150 ida-virulast.

Aare Pihelgas, Waldchnepi omanik ja juhatuse esimees märkis, et 2004. aastast tegutsev ettevõtte kasvab kiirest. „Toodame elektrimootorite staatoreid ja komplekteerime elektrikilpe. Sealjuures läheb kogu meie toodang praegu ekspordiks. Prognoosid näitavad mahtude kasvamist ning seetõttu tegeleme pidevalt ka uute töötajate otsimise ja koolitamisega. Uut hoonet hakkame ehitama selleks, et pakkuda inimestele kaasaegseid töötingimusi ja viia kogu tootmine kokku ühte hoonesse,“ kommenteeris Pihelgas.

„See, et Waldchnep kolis aastate eest tööjõudu otsides oma tootmise Tallinnast Ida-Virumaale, on väga oluline regionaalse arengu seisukohalt, sest aitab säilitada töökohti väljaspool pealinna,“ ütles Swedbanki ettevõtete panganduse juht Liisi Himma. „On rõõm tõdeda, et ka Swedbanki ettevõtete laenuportfellist moodustavad väljapoole Harjumaad suunatud laenud 36%.“

Ida-Virumaa on ettevõtete koguarvu poolest Eestis suuruselt neljas maakond ning alustavate ettevõtete koguarvult kolmas. Liisi Himma sõnul töötavad Swedbankis teiste hulgas ka Ida-Viru ettevõtetele spetsialiseerunud haldurid. „Tänu sellele oleme sealse ärikeskkonnaga kursis ning soovime koostöös ettevõtjatega veelgi enam panustada Ida-Viru elukeskkonna arendamisse,“ märkis Himma

Waldchnepi tootmishoone ehitab Rand & Tuulberg ning tööde eeldatavaks lõpptähtajaks on 2019. aasta märts. Esimeses etapis rajatakse 3416m² tootmispinda, suureneb olmeruumide osakaal, mis muutuvad oluliselt töötajasõbralikumaks. Tootmisprotsess kohandatakse uues hoones senisest märkimisväärselt efektiivsemaks, sealhulgas nii töökohtade asetus, liinid, laadimine, kui ka muu logistika.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077