5. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolakad murravad Eesti vineeriärisse

Paged S.A. tegevjuht Tomasz Modzelewski (vasakult), Valmose tegevjuht Heiki Vahermets ja Kaamos Groupi juhatuse esimees Marek Pohla sõlmisid suure tehingu.
Foto: Andras Kralla
Euroopa üks suurimaid leht- ja okaspuuvineeri tootjaid Paged Group ostis ära Eesti ühe suurima spoonitootja Valmose. Konkurentidele on see pommuudis.

Kuigi tehingu hinda ei avalikustata, on asjatundjate kinnitusel tegemist TOP 10 tehinguga sellel aastal. Poola investor kavatseb Valmose 200 töötajaga tehase tootmisvõimsuse vähemalt viiekordistada.

"Valmos on tänapäevane hästi juhitud ettevõte ja üks juhtivaid spoonitootjaid mitte ainult Eestis, vaid kogu piirkonnas, ning tal on suur potentsiaal edasiseks kasvuks," lausus Paged S.A. tegevjuht Tomasz Modzelewski. Paged grupp on olnud viimased aastad Valmose klient ja Modzelewski sõnul on neil suurem võimalus ettevõtte finantseerimiseks. Pea poole miljardi euroni küündiva väärtusega poolakate perefirma on leht- ja okaspuuvineeri tootjate seas suuruselt Euroopas viiendal kohal.

Pooled küll tehingu hinda ei avalikusta, kuid Paged Groupi nõustaja ja Ellex Raidla vandeadvokaadi Sven Papi sõnul on see Eesti maastikul üsna suure tehing. "Viimasel aastal on Eestit tabanud tõeline "tehingute buum", mille käigus on tehtud väga suuri tehinguid (Nelja Energia, TMB, Magnetic MRO müük, Tallinna Sadama IPO jne) ning seetõttu ei mahu Valmose tehing vast esikolmikusse, kuid TOP 10 tehingute hulgas peaks see praegu ehk küll olema," märkis Papp.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Alyona Stadnik, Väinu Rozental

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077