Autor: Tööstusuudised.ee • 16. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa kolmekordistas kurgiteoks tootmistööliste arvu

Kurgitegu Põltsamaa tehases.
Foto: Põltsamaa Felix
Põltsamaa alustas tänavust kurgitegu ja kahe kuu jooksul pannakse purki üle 2200 tonni kurki. Ajakriitilise ja töömahuka protsessi tõttu tootmistöötajate arv suvel kolmekordistub.

Kokku on ajutiselt palgatud 180 töötajat, nii erinevatest Eesti piirkondadest kui ka renditööjõuna Ukrainast, teatas ettevõte. Kurgitootmine käib tehases kolmel erineval liinil ja kahes vahetuses kuni septembri alguseni.

Eesti turule mõeldud kurgid jõuavad Põltsamaale üheteistkümnelt kohalikult kurgikasvatajalt Viljandimaalt, Raplamaalt, Pärnumaalt ja Lääne-Virumaalt. Neist kaheksa on kasvatanud Põltsamaale kurke juba üle kümne aasta. Märtsis jagati partneritele välja spetsiaalse sordi seemned, juuli alguseks valmib esimene saak. “Kui tavapärases tootmistsüklis valmib Põltsamaal umbes 2000 tonni valmistoitu aastas, siis kurgiteo ajal 1500 tonni kuus,” rääkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol.

“Mahu kasv on tohutu ja värske kurk säilib enne purkipanekut vaid mõned päevad, seega võib öelda, et Põltsamaal on juulis ja augustis aasta kõige pingelisem tööperiood. Esmalt tuleb kurk sorteerida, näiteks väiksemad kurgid lähevad purki tervena ja suured viilutatakse. Suurem osa tööst tehakse ära käsitsi. Kui kurk koos lisanditega on purgis, järgneb kuumtöötlemine ja pärast seda peavad kurgid veel purgis kolm nädalat marineerima, enne kui saame need enda laost välja saata,” selgitas Viilol kurgiteo olemust.

Kurgihooajal valmib Põltsamaa tehases 45 nimetuse all 3,5 miljonit erineva suurusega hoidisepurki, mida turustatakse viies sihtriigis. Kõige rohkem valmistatakse Põltsamaa Võileivakurki ja Perekurki. Orkla Eesti Põltsamaa tehas on kõige laiema valikuga toiduainetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077