Autor: Tööstusuudised.ee • 11. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto Keila tehases valmivad Norra lennujaamadele elektriautode laadimisjaamad

Ensto Keila tehas.
Foto: Eiko Kink
Ensto Ensek sõlmis juulis Norra ettevõte Avinoriga hankelepingu, mille raames tarnib Ensto Ensek esimeses etapis 1000 elektriautode laadimisjaama kümnetele Norra lennujaamadele.

Ensto Enseki Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul on tegemist esimese suurtellimusega, mida elektriautode laadimisjaamade tootmismeeskond täitma asub. “Kiidan kõiki meie tehase töötajaid - uue tootepere lanseerimiseks tuli meil palju ise õppida, uusi protsesse luua ning mitmeid koolitusi läbi viia. Võib öelda, et kaasatud oli terve tehas,” kirjeldas Kaarel Suuk pressiteates.

Tema sõnul saadi väljakutsega suurepäraselt hakkama, kuna projekti algusest alates on igal kuul tõusnud laadimisjaamade tehaseüksuse tootmisnäitajaid. “Nüüdne leping võimaldab meil suurepärasest stardipunktist alustada olulise tellimuse täitmist,” sõnas Kaarel Suuk.

Sõlmitud leping kehtib kolm aastat ning ostja huvi korral saab lepingut pikendada. Ensto pakub ostjale võimalust soetada ka Ensto tarkvara lahendus, mille abil saab klient laadimisjaamu monitoorida ning korraldada muuhulgas tarbijatelt teenustasude kogumise. 

Kokku hakkab vähemalt 3% Norra Avinor lennujaamade parkimiskohtadest omama uusi Ensto laadimisjaamu. “Norras on iga teine uus auto elektriauto - selles riigis on parkimiskoha tavapäraseks osaks saamas ka elektriautode laadimisjaam,” viitas Kaarel Suuk Norra suurele elektriautode lembusele.

Kaarel Suuki sõnul on elektriautode laadimisjaamad osa Ensto strateegilistest toodetest, mis keskenduvad nutika linna kontseptsioonile, kus linna taristu toimib asjade interneti põhimõttel. “Me ei tooda lihtsalt laadimisjaama - Ensto pakub juurde pilvepõhist teenust, kus vastutame seadme korrasoleku eest ning teostame ennetavat hooldust,” viitas Kaarel Suuk. Tema sõnul oli Ensto grupp üks esimesi suuri rahvusvahelisi elektriala ettevõtteid, kes hakkas elektriautode laadimislahendusi välja töötama ja valmistama.

“Ensto Enseki Keila tehas on suurim tehas Ensto grupis ning meil on aina paremad võimalused toota Eestis kõrgema lisandväärtusega tooteid,” lubas Kaarel Suuk. 

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 500 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077