4. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on Tallinna Sadama salapärane uus partner?

Muuga sadam.
Foto: Raul Mee
Mitmesaja miljoni euro suurust investeeringut Muugale tegema hakkav MPG AgroProductioni taga on investorid Ukrainast, Venemaalt ja Inglismaalt, ütles Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.

Möödunud nädala lõpul sõlmis Tallinna Sadam 99 aastaks lepingu ettevõttega MPG AgroProduction OÜ, kes sai koostöölepingu ja hoonestusõiguse lepingu õlikultuuride töötlemiseks ja logistikakompleksi rajamiseks Muuga sadamasse. Kompleks läheb maksma ligi 200 miljonit eurot.

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm tunnistas, et põhimõtteliselt näppasid nad lepingu MPG AgroProductioni lätlaste käest ära. „Läbirääkimised sellisele suurele projektile käivad pikka aega, toodangumaht ulatub miljonitesse tonnidesse. Meil on väga hea meel, et investorid otsustasid logistikakompleksi teha Muugale, sest me konkureerisime ühe teise sadamaga,“ rääkis Kalm.

MPG AgroProductioni taga on Kalmu sõnul investorid Venemaa, Ukraina ja Inglismaa kodakondsusega isikuid. Nende peakontor asub Londonis, kuid Eesti ettevõtte emafirma on registreeritud Küprosel. Järgmistes etappides kavatsetakse Kalmi sõnul kaasata veel investoreid, peamiselt Inglismaalt.

Kalmu sõnul on osa MPG AgroProductioni investorid ehitanud ja juhtinud toiduainetetööstusi ja toiduõlikultuuride tehaseid, mis teeb nendest strateegilised investorid.

MPG AgroProduction OÜ on eelmisel aastal asutatud ja Euroopa investorite kapitalil põhinev ettevõte, mille eesmärk on rajada kaasaegne õlikultuuride töötlemise ja logistikakompleks. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077