„Kõige hullem on seisak“

Andres Allikmäe
Andres Allikmäe

Elektriseadmeid eksportiva Harju Elektri juhi Andres Allikmäe sõnul on ettevõttel tugev hoog sees, kuid Eesti firmad võiksid müüa välisriikidesse rohkem valmistooteid.

„Olen aja jooksul õppinud, et kriis ja majanduskasv ei ole kunagi samal ajal samas kohas, vaid on nihutatud nii valdkonniti kui ka geograafiliselt. Igal ajal on elatud, võib-olla lihtsalt mitte nii vaimustunult. Kõige hullem on seisak, määramata suund,“ rääkis Allikmäe, kui jutt liikus värskete eksporditulemuste kõrval sellele, kuidas ettevõttel lähiaastatel eksportimisega läheb.

Kui tuleb kriis

Statistikaameti värsketest andmetest selgus, et kaupade eksport suurenes veebruaris võrreldes läinud aasta sama ajaga 15%. Kaupadest eksporditi veebruaris enim mineraalseid tooteid (16% kogu kaupade ekspordist), elektriseadmeid (15%) ning puitu ja puittooteid (11%). 

Kui palju tellimusi Harju Elekter lähiaastatel ootab, ei soovi Allikmäe ennustada. „Praegu oleme väga heal lainel, hoog on sees. Me ei tea, mis juhtub mõne aasta pärast ja kuidas see meid mõjutab,“ ütles ta vaid.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Marge Väikenurm, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara