Sapoþnin: lähikuudel muna hinnatrend püsib

Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapoþnin.
Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapoþnin.

Eesti suurima munatootja, Eggo kaubamärki kasutava Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapoþnin hinnangul püsib värskete munade ja munatoodete praegune hinnatase ka lähikuudel ning drastilisi muudatusi ta tulemas ei näe.

“Munade hinna tõus on olnud loogiline ning tulenenud eelkõige eelmise aasta augustis alanud munadefitsiidist, kuid võib öelda, et munade hind on hetkel õiglane ning varasemalt on mune müüdud pigem madala hinnaga ning alla oma tegeliku väärtuse,” ütles Sapoþnin pressiteates.

Ta tõi näiteks, et munad on kõrge valguallikana võrreldes teiste kvaliteetsete valgurikaste loomsete toitudega nagu sea-, kana või veisefilee olulisemalt madalama kilohinnaga ka praegu. Keskmiselt maksab L-suuruses Eggo munade 10-pakk jaekettides orienteeruvalt 1.80 eurot, mis teeb kilohinnaks ca 2.65 eurot.

Sapoþnin lisas, et munade tavapärasest kõrgem hind munade müügitulemusi negatiivselt mõjutanud ei ole ning müügimaht võrreldes eelmise aasta jaanuariga on tõusnud. 

Dava Foods Estonia juhi Vladimir Sapoþnini sõnul sai munade hinna kasv alguse neljateistkümnes Euroopa riigis toodetud kanamunadest leitud pesitsiidist Fipronil ning sellega kaasnenud munade defitsiidist, mis on otseselt mõjutanud kogu Kesk-Euroopa, aga ka Baltikumi munaturgu. Sapoþnin rõhutas, et DAVA Foods Estonia munad on kontrollitult fipronilivabad ning Saksamaa laborist saabunud ametlikud testitulemused kinnitavad, et kõik Eggo-kaubamärgi all müüdavad kanamunad on puhtad ja ei sisalda taimekaitsemürki.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara