Skeleton aitab Transiidikeskuse kraanal kütust säästa

Skeletoni asutajad Oliver Ahlberg (taga) ja
Taavi Madiberk.
Skeletoni asutajad Oliver Ahlberg (taga) ja Taavi Madiberk.

Superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies ja Transiidikeskuse AS esitlevad uudsete superkondensaatoritega varustatud Rubber Tyred Gantry (RTG) kraanat. Grafeenil põhinevate superkondensaatoritega saavutati konteinerterminalis 34% kütuse kokkuhoid, teatas Skeleton.

Superkondensaatoritel põhinev kineetilise energia taastamise süsteem (KERS) aitab vähendada kütusekulu ja CO2 emissioone 34% võrra. Muuga sadamas asuvale kraanale paigaldatud KERS salvestab energiat, kui kraana koormat langetab, ja võimaldab sama energiat kasutada koorma tõstmiseks.

"Skeletoni superkondensaatorite laadimisaeg on alla kolme sekundi, efektiivsus üle 95% ja eluiga 20 aastat. Seetõttu sobivad need KERS-lahendustesse ideaalselt. Ma olen väga rahul, et meie tiim on suutnud oma teadmised mootorspordis ja raskeveokites kasutatavatest KERSidest üle kanda sadamakraanale ja saavutanud seejuures väga suure kütuse kokkuhoiu," kommenteeris Skeleton Technologiesi tegevjuht Taavi Madiberk.

Energiasalvestussüsteemid, sealhulgas superkondensaatorid, mängivad tulevikus järjest suuremat rolli, sest nende abil on lühiajalise tippkoormuse katmine lihtsam, kirjutab Skeleton pressiteates.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara