Autor: Tööstusuudised.ee • 5. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 uudset arengut, mis tekitavad tööstuses revolutsiooni

Jüri Riives
Foto: Raul Mee
Neli põhimõtteliselt uudset arengut põhjustavad jätkuvalt revolutsiooni tööstuses, ütleb Tehnoloogia Arenduskeskuse IMECC juht Jüri Riives.

"Tööstus 4.0 on jätkuvalt oluline käibetermin nii poliitiliselt kui ka sisuliselt. Digitaliseerimise arengud tööstuses üha süvenevad," ütleb Tehnoloogia Arenduskeskuse IMECC juht Jüri Riives, kes modereerib 3. aprillil toimuvat konverentsi "Tark Tööstus: ettevõtete digitaliseerimine ja regionaalne koostöö".   

"Digitaliseerimine on võluvahend nii tootlikkuse tõstmiseks, kvaliteedi parandamiseks, paindlikkuse suurendamiseks kui ka tööjõu nappuse leevendamiseks," lisab Riives.

Riivese sõnul muudab tootmise digitaliseerimine üsna olulisel määral ettevõtte tegevusfilosoofiat. "Neli põhimõtteliselt uudset arengut põhjustavad jätkuvalt revolutsiooni tööstuses," märgib Riives.

Need neli uudset arengut on:

1) andmete kättesaadavus ja nende osatähtsuse muutumine;

2) tehisintellekti kasutamine tarkade otsuste vastuvõtmiseks ning tarkade masinate juhtimiseks;

3) inimene-masin integratsioon koostöö robotite näol;

4) digitaalsed kaksikud, mis võimaldavad kulusäästlikke ja kiireid lahendusi nii tootmise ettevalmistamisel kui ka toodete valmistamisel.

"Targa tööstuse konverents keskendubki digitaliseerimise ja koostööga seonduvate küsimuste arutelule. Mida keerulisemaks muutuvad lahendused tööstuses, seda tähtsamat rolli etendab koostöö. Koostöö nii rahvusvahelises ulatuses, riigiti kui ka regionaalselt," selgitab ta.

Veel on konverentsil juttu sellest, milline on digitaliseerimise tase tänapäeva ettevõtetes, kuidas ettevõtted ise arengutega toime tulevad ja milles näha riigi või regiooni rolli arenduste kiirendajana on konverentsil arutusele tulevad põhiteemad. "Kahtlemata vajab tark tööstus kompetentseid spetsialiste. Seetõttu väga oluline on ka uute spetsialistide ettevalmistamine. Kas võime kindel olla, et nüüd ja aastal 2030 on meie ettevõtetes just selliste oskuste ja teadmistega töötajad, kes on võimelised edasi arendama tarka ettevõtet ning küber-füüsikalisi süsteeme?"

NB! Konverents "Tark Tööstus: ettevõtete digitaliseerimine ja regionaalne koostöö" toimub 3. aprillil 2018 Tallinnas. Tutvu programmiga SIIN ja registreeri SIIN. Soodushind kehtib kuni 11. märtsini

Konverentsi korraldavad Tööstusuudised.ee ja Tehnoloogia Arenduskeskus IMECC.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077