12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carlsbergi tulemused jäid mullusele alla

Carlsbergi õlu
Saku õlletehase omanik, Taani õllehiid Carslberg teatas täna, et kontserni tulemused jäid mullusele alla.

Kontserni käive ulatus 61,8 miljardi Taani kroonini (ca 8 miljardit eurot, möödunud aastal 62,6 miljonit Taani krooni) ja näitab sellega teist aastat järjest langustrendi. Kasum jäi kahe miljardi Taani krooni juurde (ca 0,27 miljardit eurot, möödunud aastal 4,9 miljardit Taani krooni).

Kontsern ise tõi välja, et samal ajal kui Lääne-Euroopas jäi müük tunamullusega võrreldes ootustele alla – põhjuseks eelkõige Saksa jaemüüjast Nordic Getränkest lahtiühtlemine ja veidi teistsugune turuolukord, kus tuleb Carslbergi hinnangul rohkem panustada käsitööõlledele ja alkoholivabadele toodetele - , siis Aasias suudeti mahtu 5% kasvatada. Kasu oli sellest paraku vähe, sest valuutaefekti tõttu kaotati käibest protsent. 2017 oli ka aasta, mil Carslbergi mahu poolest suurimaks turuks sai Hiina.

Ka Ida-Euroopas polnud olukord kiita: mahud vähenesid kaheksa protsendi võrra. Kuid seal oli olukord Aasiaga risti vastupidine: valuutaefekt aitas käivet 7 protsendi võrra kasvatada. Venemaal kaotati turuosa, sest PET-pudelites alkoholile kruviti hinda juurde. Kuna samal ajal lasid konkurendid hinda alla, siis vähenes Carslbergi tootemaht 14 protsenti, samal ajal kui kasum paranes 7 protsendi jagu. Huvitav on Carlsbergi vaade Vene õlleturule, mis nende hinnangul kahanes aastaga ligi 5 protsenti.

Carslbergi aktsia oli täna Taani börsil kerges languses ning kauples 700 Taani krooni (ca 94 euro) juures. Viimase aastaga on aktsia kosunud 14 protsendi jagu.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077