6. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa tööstused nõuavad Elektrilevilt kahjusid sisse

Saaremaa Piimatööstus.
Foto: Harro Puusild
Läinud neljapäeval Saaremaad tabanud elektrikatkestuste laviin tekitas sedavõrd suuri kahjusid, et Saaremaa Piimatööstus suutis tehase käivitada alles laupäeva hilistel tundidel, ja seda laenuks saadud seadmetega, kirjutas Saarte Hääl.

Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine ütles, et on 25 aastat piimanduses töötanud ja tal ei ole kunagi nii äkilist ja keerulist situatsiooni tekkinud. Elektrikatkestus tabas tööstust ajal, mil juustutootmine oli täies hoos ning seisaku tõttu hangus kahe katla toodang torudesse. Pärast oli tegemist, et süsteemid taas töökorda saada, kirjeldas Kivine väljaandele.

Kahjude kokkulöömisega tööstus alles tegeleb, kuid Kivise sõnul ulatuvad need kindlasti kümnetesse tuhandetesse eurodesse. ”Elektrileviga on meil jutuajamine veel ees,” kinnitas ta.

Piimatööstuse külje all tegutsev Saaremaa DeliFood oli eilse seisuga oma kahjunõude Elektrilevile juba esitanud. ”Ebakvaliteetse toote ja riknenud tooraine tõttu oli kahju veidi üle 2000 euro,” tähendas tootmisjuht Marko Mägi.

Eilse seisuga oli Eesti Eenergia tütarettevõte Elektrilevi saanud eelmise nädala Saaremaa katkestuste eest neli kahjunõuet: kaks eraisikutelt ja kaks ettevõtetelt. Kui suurtest summadest jutt, Elektrilevi aga ei avalda.

Lihatööstusel kops üle maksa

Ka eilne päev ei möödunud Saaremaal voolukatkestusteta: Saaremaa Lihatööstusest kadus elekter kella 14 paiku päeval ja naasis alles üle tunni hiljem. Tööstuse juhi Kristjan Leedo sõnul juhtus see kõige kiiremal tootmisajal ning normaalseks ei saa sellist olukorda ammu enam pidada.

Leedo sõnul esitab lihatööstus Elektrilevile kindlasti kahjunõude. ”Kaua sa suudad kannatada,” märkis Leedo Saarte Häälele. ”Probleem on jaanuaris eriti terav olnud ja tundub, et läheb aina hullemaks, iga päev on mingi jama!”

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077