Autor: Tööstusuudised.ee • 15. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto juht Ari Virtanen: elektrilahendusi ei saa arendada kinnises ruumis

Ari Virtanen.
Foto: Ensto
Elektrilahendusi pakkuva Ensto ülemaailmsel suurtarnijate päeval Tallinnas tõdesid ligi 130 osalejat, et ülikiirelt areneval digitaliseerimise ajastul sõltub edu sellest, kuivõrd suudavad ettevõtted konkureerimise asemel koostööd teha.

Ensto Groupi juhi Ari Virtaneni sõnul on kõigile ühes väärtusahelas tegutsevatele ettevõtetele parim lahendus see, kui äri on rajatud aususele ja läbipaistvusele. “Soovides olla tunnustatud elektrilahenduste pakkuja ei saa Ensto arendada oma tootmist kinnises ruumis. Meie tootmise kasv toob kaasa otsese mõju meie olulistele tarnijatele ja vastupidi. See on põhjus, miks vajame avatud dialoogi ja ausat koostööd oma tarnijatega,” rääkis Virtanen pressiteate vahendusel.  

Ta lisas, et klientide vajadustest lähtuv organisatsiooni arendamine on iseenesest mõistetav, kuid palju võõram on ettevõtjatele mõtteviis teha omavahel koostööd tootmisahela erinevatesse osadesse panustajate vahel. “Elektrilahenduste pakkujana on Ensto strateegia keskmes meid ümbritsevad megatrendid ja nutikas linn. Siin valdkonnas on asjad tõeks saamas pigem varem kui hiljem. Tallinnas Kultuurikatlas tegime ajalugu, kuna Ensto kutsus esmakordselt oma ligi 60 tegutsemisaasta jooksul kokku ettevõtte jaoks olulised koostööpartnerid. Sisuliselt me küsisime tarnijatelt, mida nemad meilt vajavad, et meil oleks võimalik digiajastu kasvust ühiselt võita ning mida tarnijad meile valdkonna arendamiseks pakkuda suudavad, näiteks tootearenduse disainis osalemisega,” sõnas Ari Virtanen. 

Eestis tegutseva Ensto tootmisüksuse Ensto Ensek Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul on ettevõttel tarnijatele väga selged ootused. “Nendeks on õigeaegsed tarned, kvaliteet, kahepoolne kommunikatsioon ja pidev areng. Ensto Ensek on Ensto suurim tootmisüksus. Meie kogemus näitab, et parimate tulemustega tarnijad on need, kellega omavahelist koostööd pidevalt arendame näiteks läbi tarnijate liitmise Ensto PULL süsteemi,” kirjeldas tootmisüksuse juht Kaarel Suuk. Ta lisas, et Ensto Ensek tarnib oma tooteid Eestist ligi 85 riiki ja teeb koostööd 225 tarnijaga. 

Ensto tarnijate päev toimus 13.-15. novembrini Keilas ja Tallinnas. Sündmuse kulminatsiooniks oli Kultuurikatlas toimunud dialoogikonverents, millest võttis osa enam kui 100 suurtarnija esindajat ligi 70 erinevast ettevõttest üle maailma. Kokku on Enstol mitutuhat tarnijat üle maailma. Lisaks osales ligi 30 Ensto Group tarnijatega seotud töötajat. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077