Stora Enso loovutab puitmaterjalide hulgimüügiettevõtte Puumerkki

Stora Enso Imavere graanulitehas.
Stora Enso Imavere graanulitehas.

Stora Enso loovutas 100% aktsiatest Soome ettevõttes Puumerkki Oy ja Eesti ettevõttes Puumerkki AS globaalse investeerimisettevõtte Mimir Invest AB kasuks. Puumerkki tegeleb puitmaterjalide hulgimüügiga ja kuulus varem 100% ettevõttele Stora Enso.

Loovutamine aitab Stora Enso puittoodete osakonnal keskenduda kasvustrateegiale ning tugevdada toodete ja teenuste valikut. Puumerkki hulgimüügiäri ei ole osa Stora Enso põhitegevusest. Uuel omanikul on paremad võimalused pöörata ettevõttele Puumerkki tähelepanu, mida see väärib, ja tagada selle jätkuv areng. Puumerkki jääb Stora Enso taastuvate ehitusmaterjalide põhikliendiks ka tulevikus.

Puumerkki läbimüük oli 2016. aastal ligikaudu 160 miljonit eurot ja selles töötab ligikaudu 170 inimest. Tehing sõlmiti kohe ja sellel puudub oluline mõju Stora Enso intressi- ja maksueelsele äritulule (EBIT) ning netovõlale. Stora Enso arvestab tegevusliku EBITi kahjumiks võrreldavust mõjutava kirjena (IAC) raamatupidamises 2017. aasta neljandas kvartalis 8 miljonit eurot.

Ostja

MIMIR on globaalne investeerimisettevõte, mis omandab suurettevõtete põhitegevusse mittekuuluvaid äriüksusi ja eraettevõtteid, mis vajavad põhitegevusele suunatud omanikku.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Aurum Chemicals is looking for a SALES ENGINEER

M-Partner HR OÜ

04. mai 2018

ADDINOL otsib BALTIMAADE TURU JUHTI

Ariko Reserv OÜ

26. aprill 2018

Tööstusliidrid

Teabevara