20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson näitab lootustandvaid märke

Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm.
Foto: Scanpix/Reuters
Kui restruktureerimiskulud kõrvale jätta, jäi Rootsi elektroonikahiid Ericsson kolmandas kvartalis miinusesse, mis annab lootust, et firma kriisiplaan töötab.

Korrigeeritud ärikasumi järgi vaadatuna jäi firma kolmandas kvartalis nulli. Analüütikud ootasid seejuures 539 miljoni Rootsi krooni ehk 56 miljoni euro suurust miinust, vahendas Bloomberg. Aasta tagasi suutis firma kolmandas kvartalis kokku saada 1,6 miljardit krooni kasumit.

See näitaja on aga korrigeeritud restruktureerimiskuludega, mis parasjagu kriisiplaani ellu rakendavas firmas on päris kõrged. Kui need arvestamata jätta, tuli kokku üpris tugev miinus, mis oli rängem ka prognoositust – Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 3,5 miljardi suurust ärikahjumit, ent tegelikult tegi firma isegi 4,8 miljardit miinust.

Tööstusfirma müük oli tublisti nõrgem kui aasta tagasi – käive kahanes kolmandas kvartalis 6 protsenti 47,8 miljardile kroonile. Turul on jätkuvalt tugev konkurents, arengumaades on tulemused nõrgad ning telekomifirmad investeerivad vähem.

Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm lubas investoritele, et jätkatakse kevadel käivitatud uue strateegiaga. “Ehkki palju on veel teha, on meie tulemustes juba näha teatud julgustandvaid arenguid, ehkki turuolukord on jätkuvalt keerukas,” lisas ta korrigeeritud näitajate järgi saavutatud miinusele viidates.

Investorid näisid kolmanda kvartalit ulemustega rahul olevat – kella 11 seisuga oli Ericssoni aktsia Stockholmi börsil 4,88 protsendi jagu üles hüpanud ning maksis 51,15 Rootsi krooni.

Pikemalt loe Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077