Rakvere lihatööstuse streik hoiab pingeid üleval

Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat.

Rakvere lihatööstuse tapamaja 64 töötajast 27 alustas eile tööseisakut, et nõuda palka juurde. Ettevõtte juhtkond nimetas streiki ebaseaduslikuks ning vallandas seepeale kolm töötajat, vahendas ERR.

Täna hommikul kogunes paarkümmend inimest Rakvere lihakombinaadi ette, et avaldada toetust kolmele vallandatud töötajale. ERRi teatel alustas tööandja tööajatega läbirääkimisi. Ettevõttes ametiühingut ei ole.

Liinitööline Aivar Allese ütles eile ERRile, et palgatõusu pole neil olnud eurode kasutuselevõtu ajast alates. "Kunagi tõsteti 25 protsenti, siis võeti kriisiajal kümme protsenti maha. Ja seda pole tagasi pandud,“ sõnas Allese. Ta lisas, et tapamajas on raske töö ja teistes osakondades töötavad inimesed teenivad rohkem. "Töö on must ja räpane. Ma olen ikka üleni verine, tülgastav töö, oleme üleni märjad, pole ventilatsiooni, tahame õiglasemet suhtumist," sõnas ta.

Allese märkis, et kui palgatõus oleks 100 protsenti, siis teeniksid nad mõnevõrra Eesti keskmiset enam.

HKScan peab töötajate tööseisakut ebaseaduslikuks ning leiab, et see on vastuolus töölepingu seadusega. "Iga aasta vaatame üle töötajate palgad, muude hüvede paketi ning investeerime töökeskkonna parendamisse. Mul on väga kahju, et vaatamata sellele ning eelnevatele läbirääkimistele on Rakvere lihatööstuse tapamaja 64 töötajast 27 otsustanud korraldada ebaseadusliku tööseisaku," kommenteeris HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere eile „Aktuaalsele kaamerale“.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Teabevara