Autor: Tööstusuudised.ee • 10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meelis Tambla valiti rahvusvahelise ekspordikindlustajate ühingu juhtkonda

Meelis Tambla.
Foto: член правления KredEx Krediidikindlustus Марико Рукхольм
Serbia pealinnas Belgradis toimunud riiklikke ekspordikindlustajaid ühendava suurima rahvusvahelise organisatsiooni Berne Unioni aastakoosolekul valiti Eesti riikliku kindlustusseltsi KredEx Krediidikindlustus juhatuse esimees Meelis Tambla arenevate turgude komitee juhiks.

Arenevate turgude komitee, mida Tambla oma põhitöö kõrvalt ühiskondlikus korras käesolevast sügisest juhtima asub, koondab 38 riigi ekspordiagentuuride esindajaid Euroopast, Lähis-Idast, Aasiast ja Aafrikast.

“Berne Union, mille liikmed kindlustavad ühiselt ligi 11 protsenti kogu maailma piiriülesest kaubandusest, on krediidikindlustuse valdkonnas tegija, kes suunab sektori globaalseid arenguid,” selgitas KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla organisatsiooni haaret maailmas. “Sellise organisatsiooni alakomitee juhtimine ja tegevjuhtkonnas kaasalöömine on suur usaldus ning vastutusrikas rahvusvaheline väljakutse, et suunata krediidikindlustussektori ja ennekõike riikide ekspordivõimekuse arengut maailmas.”

1934. aastal asutatud rahvusvaheline investeeringute ja krediidikindlustajate katusorganisatsioon Berne Union koondab 84 riiklikku kindlustusagentuuri ja kindlustusettevõtet. Ühiselt kindlustavad organisatsiooni liikmed igal aastal ligi 2 triljoni dollari väärtuses tehinguid, mis on 11% protsenti kogu maailma piiriülesest kaubandusest. 

KredEx Krediidikindlustus on ainus kohalik krediidiriskide kindlustusettevõte Eestis, mis pakub eksportijatele võimalust kindlustada oma äri laekumata arvetest tulenevate kahjude vastu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077