Autor: Harro Puusild • 9. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks Ensto Excelist loobus?

Cristian Kalve
Foto: Erakogu
Ensto Grupp loobus analüüside tegemisel Exceli kasutamisest, sest programm on mahukate analüüside jaoks aeglane, ütles ettevõtte logistikajuht Cristian Kalve, kes esineb 20. oktoobril Ostujuhtimise Aastakonverentsil.

Ostujuhtimise Aastakonverents keskendub sel aastal strateegilisele hankimisele. Ühe teemana käsitletakse konverentsil ka Exceli alternatiive ja uue tarkvaralahenduse juurutamist, millest räägib ka Ensto Grupi logistikajuht Cristian Kalve.

Cristian Kalve esineb juba 20. oktoobril toimuval Ostujuhtimise Aastakonverentsil kogemuslooga "Uue ärianalüüsi lahenduse juurutamine ja sellega harjumine". Registreeri konverentsil SIIN.

Cristian Kalve, miks otsustas Ensto uue ärianalüüsi lahenduse kasuks? Mis teid täpsemalt Exceli juures kõige rohkem häiris?

Oma analüüsides kasutasime nii Accessi kui ka Excelit ja mõlemal on omad piirid, mille vastu me hakkasime põrkuma. Mahukad analüüsid Excelis olid ka väga aeglased ning kohati kippusid failid n-ö katki minema – neid ei olnud võimalik enam avada ja pidi uuesti üles ehitama. Lisaks on Excelis küllalt suur vigade tegemise risk kasutaja poolel. Kokkuvõtvalt tsiteerin siin meie IT-juhti: "Excel ei ole mõeldud selliste asjade jaoks, mida te seal teha tahate". Tal kippus õigus olema.

Kui palju on Excelist loobumine Ensto logistikaosakonda aidanud? Kui palju on see tööd kergemaks muutnud?

Operatiivset igapäevaelu uus ärianalüüsi lahendus alati ei aita. Kuid kindlasti aitab see tuleviku osas teha kiiremaid ja paremaid otsuseid, kui andmed ja analüüsid on lihtsalt kättesaadavad just sellisel kujul nagu vaja ja neis navigeerimine on hästi paindlik ning lihtne.

Kuivõrd te Excelit üldse veel igapäevatöös kasutate? Ilmselt mõnda lihtsamat asja teete Excelis veel?

Excel ei ole kuhugi kadunud. Lihtsamad arvutused, koostöö andmetega, info edastamine ettevõttes ja partneritele käib jätkuvalt ka Excelit kasutades.

Kuidas meeskonda suurteks muutusteks ette valmistada?

Meeskonnale tuleb muutus maha müüa, anda vastused küsimustele – mis, miks, kuidas – loomulikult neid võimalusel ka muutuste juurutamisse kaasata ja kindlasti koolitada.

 

NB! Cristian Kalve esineb juba 20. oktoobril toimuval Ostujuhtimise Aastakonverentsil kogemuslooga "Uue ärianalüüsi lahenduse juurutamine ja sellega harjumine". Registreeri konverentsil SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077