5. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti pakenditehas paiskas turule miljon erineva disainiga joogitopsi

Erineva disainiga pakendid.
Foto: Immer Digital
Uus läti pakenditehas Immer Digital kasutas ühe esimesena Euroopas uut tehnoloogiat, et paisata poodidesse müügile miljon erineva disainiga jogurtitopsi.

Pakendite loomiseks kasutati HP Indigo digitaalset pakendiprinterit ja MOSAIC nime kandvat tarkvara, mille nutikas algoritm suudab luua sadu tuhandeid erinevaid disaine. Tehnoloogiat kasutati Tukuma Piens jogurtijookide pakendite valmistamiseks, kus iga nelja erineva maitse jaoks oli valitud üks põhivärv, kuid tehnoloogia abil oli iga pakendi disain eelmisest mõnevõrra erinev, teatas ettevõte. 

Kasutatav tehnoloogia suudab luua igale pakendile unikaalseid disainielemente, seda suvaliselt paigutatud kujutiste abil, zoomi-sätete muutmise teel ning erinevate elementide paigutuse muutmise abil. Seega on sisuliselt võimalik luua lõpmatu arv erinevaid disaine, ilma, et ükski pudel oleks eelmisega täpselt samasugune. 

Jogurtitootja kasutas pakendilahendust ära ka Euroopa korvpalli meistrivõistluste ajal, mil ettevõte toodete pakenditel olid toetatava Läti korvpallimeeskonna autogrammid. "Tänu unikaalsele disainile on jogurtijookide müük selgelt kasvanud,” sõnas IMMER Groupi president Irina Miroshnik.

IMMER Digital on üks esimesi ettevõtteid maailmas, mis kasutab pakenditele disaini lisamiseks HP Indigo 2000 printimistehnoloogiat. Digitaalne printimine on muutumas maailmas järjest populaarsemaks, kuna selle tootmisaeg on lühike ja disaini on võimalik kiiresti muuta.

 

NB! Pakenditest tuleb juttu ka tänavusel Logistika Aastakonverentsil, mis toimub 14. novembril 2017. LIsainfo peagi tulekul!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077