Autor: Tööstusuudised.ee • 4. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia juhatuse liikmena alustab tööd Andres Sutt

Andres Sutt
Foto: Eesti Energia
Eile, 3. oktoobril kinnitas Eesti Energia nõukogu juhatuse liikmed järgnevaks kaheaastaseks lepinguperioodiks. Uue juhatuse liikmena alustab Andres Sutt, kelle vastutusalaks saavad klienditeenused.

Hando Sutteri juhatuse esimehe lepingut pikendas nõukogu käesoleva aasta veebruaris kahe aasta võrra. Eile esitles juhatuse esimees nõukogule uuendatud organisatsiooni struktuuri strateegiliste eesmärkide saavutamiseks ning sai nõukogult juhatusele mandaadi kuni 30. novembrini 2019, teatas Eesti Energia. 

Eesti Energia juhatuse koosseisu kuuluvad käesoleva aasta 1. detsembrist juhatuse esimees Hando Sutter ning juhatuse liikmed Andri Avila, Margus Vals, Raine Pajo ja Andres Sutt. Andri Avila jätkab finants- ning Margus Vals arendusvaldkonna eest vastutava juhatuse liikmena. Raine Pajo vastutab nii kaevandamise, energiatootmise kui hoolduse valdkonna ehk suurenergeetika eest.

Uue juhatuse liikme Andres Suti vedada on klienditeenuste valdkond. „Energeetika on läbi tegemas suuri muudatusi ja usume, et edukad on need, kellel on oma klientidega hea ja usalduslik suhe. Energiamüük toetub aina enam uutele infotehnoloogial põhinevatele lahendustele, mille pakkumise teeb võimalikuks tööstuse ja teenuste järjest suurem digitaliseerimine. Andres Suti varasem rahvusvaheline kogemus ja lai suhtevõrgustik loovad head eeldused klienditeenuste valdkonna tulemuslikuks juhtimiseks ja arendamiseks,“ märgib Hando Sutter, kes on rahul, et uus juhatuse liige oma töötajate seast leiti. Andres Sutt töötab praegu Eesti Energia regulaatorsuhete direktorina.

Andres Suti sõnul näeb ta Eesti Energia klienditeenuste valdkonnal suurt arengupotentsiaali. „Digitaalsete kliendilahenduste arendamisel on energeetikas väga suur mänguruum ja soovime siin olla liidriks. Tahame viia digitaalsed energiateenused järgmisele tasemele ning pakkuda oma klientidele uut kasutajakogemust ning luua seeläbi lisaväärtust. Meil on hea oskusteave ja kogemus nii klienditeenuste kui oma protsesside digitaliseerimisel ja selle vastu tuntakse suurt huvi ka välismaal. Mul on väga hea meel, et meil on suurepärane meeskond, kellega koos saame teostada innovatsiooni energiateenustes,“ ütleb Sutt.

Varem on Sutt töötanud Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) pangandusdivisjoni juhina, Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) tegevjuhi vanemnõunikuna ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktorite nõukogu liikmena, esindades Eestit IMFi Põhja-Balti valijaskonnas. Aastatel 2001–2009 oli ta Eesti Panga asepresident.

Andres Vainola juhatuse liikme leping lõpeb 30. novembril 2017. Hando Sutteri sõnul viis Andres Vainola kolme aasta jooksul ellu olulised muutused, mis on aidanud Eesti Energia arengule ja konkurentsivõimele palju kaasa. „Hindan Andrese panust kõrgelt ja loodan temaga ka edaspidi koostööd teha,“ märgib Sutter.

Eesti Energia kontserni kuulub üle 20 ettevõtte. Kontsern annab tööd ligikaudu 5800 inimesele. Eesti Energia on Baltikumi suurim energiatootja, sh üks suurimaid taastuvenergia tootjaid. Elektrit toodab ettevõte põlevkivist, tuulest, veest, biomassist ning segaolmejäätmetest. Eesti Energia tegutseb lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Jordaanias, Ameerika Ühendriikides ning Soomes ja Rootsis. Eesti Energia kontsern pakub tehnoloogilisi lahendusi ning hooldusteenust tööstusettevõtetele. Samuti kuulub Eesti Energia kontserni riigi suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077