Autor: Tööstusuudised.ee • 27. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotex jõuab Hiinasse

Robotex läheb Hiina.
Foto: Robotex
Robotexi meeskonna liikmed Allar Aasjõe ja Sander Gansen naasid hiljuti Shanghaist, kus sõlmiti leping kohaliku suure robootikaklubide võrgustikuga. Võrgustiku eestevedajad hakkavad alates 2018. aastast Robotexi Hiinas esindama.

Täpsemalt on plaan tuleval kevadel korraldada Robotex China nimeline sündmus, et kaasata Aasia robootika talente ning neid ka Eestis toimuvale suursündmusele tuua, teatas Robotexi meeskond. 

"Tulevikus on plaan korraldada vähemalt üks Robotex igal mandril ning seeläbi Eestist alguse saanud bränd tõsiselt rahvusvaheliseks viia, sealjuures jättes põhiürituse siiski Eestisse," kommenteeris Robotexi rahvusvaheliste suhete juht Sander Gansen.

Robotex on 2001. aastast tegutsenud robootikavõistlus, mis on sellest aastast võtnud ette suunamuutuse saada maailma suurimaks robootikasündmuseks. Võistluste osas tehakse sel aastal koostööd näiteks Starshipi, Tallinki ja Hiina päritolu Makeblockiga. Praeguseks Euroopa suurim robootikasündmus Robotex toob kohale lisaks osalejatele ja külastajatele Eestist ka inimesed kõigist Robotexi frantsiismaadest (hetkel Hiina ja Küpros) ning ka lähivälismaalt.

Kokku on oodata robotiehitajaid ligi 30 riigist, kes toovad kolmeks päevaks kohale kuni 1300 robotit.

Robotex 2017 toimub 24.–26. novembrini Pirital Näituste Messikeskuses, kus kolme päeva jooksul saavad külalised osa robotivõistlusest, tehnoloogianäitusest, konverentsist ja töötubadest.

Robotex toimub koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga. Tegemist on tehnoloogiaalase kogupereüritusega, kus on tegevusi igas vanuses võistlejale, pealtvaatajale ja huvilisele.

Robotex 2017 on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Sünnipäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist 2020. aasta veebruarini. Lisainfot leiab www.ev100.ee. Robotexi aitavad korraldada ja toetavad: CDP Technologies, Duroc Machine Tool OÜ, SA Tehnopol, Ensto Ensek, Stoneridge, Interflux, Merinvest, Proekspert, Harju Elekter, Oomipood, Flir, Ldiamon, Defendec, Rantelon, Perel Eesti, E-Service, Kentarius, Baltflex, Metaprint, Oshino, Toftan, Vendomar, Abplanalp, Tallink, FinEst Steel, Viking Motors, YEInternational, PKC Group, Makeblock Co., Norma, VEX, Artec Design, Baasjaam, InsPlay, Elfa Distrelec, Hansab, M-Partner, Digipurk OÜ, Robotics Society in Finland, MDC MAX DAETWYLER EESTI AS, 3KGroup, Exit Room.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077