Autor: Mait Kraun • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soe talv survestas Helme Graanuli käivet

Valgamaal Tõrva lähedal Patkülas tegutseb pelletitootja OÜ Helme Graanul.
Foto: Väinu Rozental
Puidugraanulite tootja Helme Graanuli käive langes, sest aasta teises pooles oli nõudlus madal, mille põhjuseks oli soe talv Euroopas.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puidutoodete tootmisega tegeleva Helme Graanul OÜ müügitulu langes mullu 19 protsenti, 23,6 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 12 protsenti, 2,54 miljoni euroni.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 33 inimest, võrreldes eelneva aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta langes 19 protsenti, 715 030 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2 protsenti, 1694 euroni kuus.

Helme Graanul OÜ tegevusala on saepurust pressitud küttegraanulite tootmine Patkülas, Valgamaal asuvas tehases. Ettevõte on asutatud 2008. aasta oktoobris ning kuulub 100protsendiliselt ASi Graanul Invest kontserni.

„2016. aruandeaastal toodeti 191 335 tonni puidugraanuleid ning see jäi alla eesmärgiks seatud 195 000 tonnile. Aasta teine pool oli müügiturgudel keeruline, sest nõudlus oli madal. Järjekordne soe talv Euroopas vähendas puidugraanulite tarbimist ja laomahu täitumise tõttu tuli aasta teisel poolel tootmismahtu vähendada,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

Ettevõtte järgmise aasta (2017) eesmärk on säilitada eelmisel aastal saavutatud tootmismaht. Uutest investeeringutest on tähtsamad uue kontorihoone ehitamine ja elektrivarustussüsteemi kaasajastamine, kirjutati aruandes.

Ettevõtte omanikud on Raul Kirjanen (Biofueli ja Graanul Investi kaudu) ja Anders Anderson (Neoinvesteeringute ja Graanul Investi kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077