Ekspordikadu üllatas Saksamaad

Saksamaa lipp.
Saksamaa lipp.

Kuigi Saksamaa jaoks oli esimese poolaasta ekspordimaht kokkuvõttes hea, üllatas analüütikuid juunikuu ekspordi rekordiline kahanemine.

Kui Saksamaa statistikaameti andmetel eksportis Saksamaa mais 110,6 miljardi euro eest kaupu ja teenuseid, oli juunis see number 2,8 protsenti väiksem. Handelsblatti andmetel ootasid analüütikud vaid 0,3protsendist kahanemist. Möödunud aasta sama ajaga võrreldes oli eksport siiski 0,7 protsenti kasvanud. Selle aasta juunis ületas eksport importi 21 miljardi euro võrra.

Saksa ekspordimahud ületavad jätkuvalt tugevalt impordimahtusid ning see pingestab ka Saksamaa ja USA suhteid. USA president Donald Trump ütles juba sel kevadel, et „on ebaõiglane, et Saksamaa impordib USAsse rohkem kaupu kui USA Saksamaale“.

Lisaks on ka Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) Saksamaa ekspordiülejääki kritiseerinud, sest ekspertide hinnangul tähendab see vaid üht: järelikult ei investeerita Saksamaal piisavalt ning pikemas perspektiivis mõjub see Euroopa suurimale majandusele pärssivalt.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud