Teet Soorm: meil on palgad tõusnud igal aastal 

Rakvere Lihakombinaadi (RLK) ja Talleggi juhi Teet Soormi kinnitusel on ettevõtetes palgad tõusnud igal aastal.

„Vaatame töötasud vastavalt tööjõuturu olukorrale üle korra aastas. Palgad on tõusund ettevõttes iga-aastaselt,“ märkis Soorm. „Käesoleval aastal oleme tõstnud töötajate palku kõigis meie ettevõtte töölõikudes, alates söödatehastest ja lõpetades lihatööstustega.“

Tema sõnul on töötajate palgatõus jäänud 5-15% vahele. Palgatõusu suurus on sõltunud sellest, mis töölõikudes ja ametikohtadel nägi ettevõte vajadust palgatõusu järele ning vastavalt sellele korrigeeriti töötasusid käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul.

„Eks väike palgasurve on kogu aeg tunda, aga me peame jääme palgatõusuga realistideks, sest kõikidel turgudel toimub pidavalt nõudmine ja pakkumine. Samas seisus on ka tööjõuturg ja meie ei saa olla sellel turul järsuks hinnatõusu vedajaks,“ lisas Soorm.

Lisaks palgale on HKScani Eesti ettevõtetes kehtestatud soodustuste süsteem, mis toetab töötajate aktiivset eluviisi ja tervist, peab lugu traditsioonidest, töökeskkonnast ja pereväärtustest.

„Pakume oma töötajatele hüvesid ja soodustusi, mis on mitmekesised, ent samal ajal võimaldavad läheneda töötajale ka individuaalselt.  Lisaks on meil vastavalt töö panusele ja kvaliteedile ka kehtestatud tulemustasu süsteem,“ sõnas Soorm.

30. mail 2014 ühendatakse HKScan Grupi juriidilise struktuuri selgemaks ja lihtsamaks muutmise eesmärgil AS Rakvere Lihakombinaat ja AS Tallegg. Ühinemisele järgneb ettevõtte nimemuutus. Uueks nimeks saab AS HKScan Estonia.

Statistikaameti teatel tõusis tänavu esimeses kvartalis keskmine palk kõigil tegevusaladel. Tööstusuudised uurib tuntud tööstusfirmadelt, kui palju on nad palku tõstnud ning millised on ettevõtete töötajatele suunatud motivatsioonipaketid.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara