Eesti Energia dividendipanus kahekordistus

Kui mullu maksis Eesti Energia riigieelarvesse 55 miljonit eurot dividende, siis tänavu 113,6 miljonit.

Valitsus otsustas täna, et võtab enda osalusega ettevõtetest kokku 172,1 miljonit eurot dividende, mida on 73,5 miljoni euro võrra rohkem kui eelmisel aastal. Seejuures lõviosa dividendidest tuleb peamiselt kolmelt firmalt.

Lisaks Eesti Energiale ka Tallinna Sadamalt, kelle dividendimakse kasvab 2/3 võrra mulluselt 25,6 miljonilt eurolt 42 miljonile eurole tänavu ning AS Eesti Loto maksab dividende 6,3 miljonit eurot võrreldes 4,9 miljoni euroga eelmisel aastal.

Väiksemas mahus maksavad riigieelarvesse dividende veel Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Loots, AS EVR Cargo, AS Eesti Post, AS Eesti Teed, AS Teede Tehnokeskus, OÜ Keskkonnauuringute Keskus.

Kokku laekub dividende 11 äriühingult. Riigil on osalus 32 äriühingus, millest 27-s on riik ainuomanik või otsustusõigusega. Äriühinguid on seitsme ministeeriumi valitsemisalas ning ühe äriühingu osaluse valitseja on Riigimetsa Majandamise Keskus. Kõige rohkem, 18 äriühingut on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas.

Osale arutelus

  • Harry Tuul

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara