Suurettevõtted lõid Käo eestvedamisel kaitsetööstuste liidu

22 tuntud Eesti ettevõtet koondusid
MTÜsse Eesti Kaitsetööstuse Liit, mille eesmärgiks on arendada kodumaise
kaitsetööstuslikku potentsiaali omavate ettevõtete tegevust kaitseotstarbeliste
kaupade ja teenuste tootmisel ning turustamisel.

EKTL juhatuse liikme, NG Investeeringute juhi Jüri Käo sõnul on MTÜ näol tegemist vabatahtliku ettevõtteid koondava ühendusega. "EKTL uks on lahti kõigile ettevõtetele, samuti inimestele, kes on tegevad antud valdkonnas näiteks ülikoolides kaitseotstarbelise teadus- ja arendustegevuse kaudu."

Kaitsetööstus on iga riigi jaoks strateegiline tööstusharu, mis lähtub riigi ja ettevõtete vahelisest koostööst. Kaitsetööstuse valdkonna reguleerimine, infovahetus, kaitseotstarbeliste kaupade eksport ning huvide esindamine välisturgudel on EKTL liikmeks koondunud ettevõtete ühissoov," ütles Käo pressiteate vahendusel.

Homme kohtuvad EKTL esindajad kaitseminister Jaak Aaviksooga, kellele tutvustatakse loodud MTÜ eesmärke ja tegevuspõhimõtteid.

EKTL juhatuse liikmed on ettevõtjad Jüri Käo, Neinar Seli ja Jüri Ilves, Riigikogu liige Taavi Veskimägi, Kaitseväe esindajana logistika osakonna ülem major Eero Rebo ning akadeemiliste ringkondade esindajana Tartu Ülikooli füüsika instituudi direktor Marco Kirm.

EKTL liikmelisuse nõusoleku on andnud AS Eesti Energia, AS MicroLink Eesti, AS BLRT Grupp, AS Viking Security, AS Telora-E, Vanglatööstuse AS, AS JKI Ehitus, AS Vertex Estonia, AS Telegrupp, AS Empower EEE, AS Paide Masinatehase, OÜ NG Investeeringud, AS Sangar, AS Standard, AS Estiko, AS Samelin, AS Ilves Ekstra, AS Helmes, AS Harju Elekter, AS Regio, AS Viru Keemia Grupp ja AS Silwa.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara