Atria vähendas kahjumit

Atria Baltic käive kasvas möödunud aastal
20% ulatudes 503,9 miljoni kroonini ning ettevõte ärikahjum vähenes
võrreldes sellele eelnenud aastaga 14% ulatudes 59,3 miljoni kroonini.
Müügitulemuste kasv ja ärikahjumi langus toimus 2008. aasta viimases kvartalis.

Neljandas kvartali kasvasid Atria Baltic müügitulemused peamistes tootegruppides, seda hoolimata intensiivistunud hinnakonkurentsist ja trööstitust majanduslikust väljavaatest tingitud nõudluse vähenemisest aasta teises pooles.

2008. aasta lõpus oli Atria turuosa Eestis 22 protsenti. Aasta esimeses pooles nõrgestas Atria tulemusi Eestis Valga Lihatööstuse madal kasumlikkus. Ettevõtte tootmiskulud kasvasid kõrgenenud toorainehindade tõttu kiiresti. Müügihindade tõus ei olnud piisav kompenseerimaks suurenenud kulusid.

Varem on Atria Baltic teatanud, et viib lihatoodete tootmise Vastse-Kuuste tehasest Valga ja Ahja tehastesse ning vähendab selle tõttu 2009. aasta jooksul töötajate arvu tehastes umbes 100 inimese võrra. Vastse-Kuuste tehases alustatakse sügisel uute tootegruppide tootmist. Ümberkorralduste tulemusel loodetakse säästa aastas kulude pealt ca 1,4 miljonit eurot.

Atria Russia tegevdirektor Juha Ruohola määrati OOO Campomos juhiks alates 10. veebruarist 2009. Ruohola jätkab Atria Russia tegevdirektorina ärijuhtimise osakonnas ning allub Atria AS-i presidendile ja tegevdirektorile Matti Tikkakoski’le. Sergey Ivanchenko nimetati OOO Pit-Product tegevdirektoriks ja Atria Russia tegevdirektoriks. Ivanchenko allub Juha Ruohola’le.

Atria viis 2008. aastal Balti regioonis läbi kaks suurt ühinemist. Alates 1. augustist 2008 ühendati Atria Grupiga AS Wõro Kommerts ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara