Atria Eesti juht nimetas uute toodetena valmistoite ja delikatesse

Kuna Vastse-Kuuste lihatööstuses on väga
head tingimused toidutoodete tootmiseks, siis me mitte mingil juhul ei plaani
sealset hoonet sulgeda, kinnitas Atria Eesti juhataja Kaido Kaare.

Kaare sõnul hakkavad nad kohe tegelema ümberkorraldustega, et hiljemalt selle aasta lõpuks oleksid nad Vastse-Kuustes valmis tootma uusi tootegruppe. „Atria kontserni tooteportfellis on palju muid tooteid, mida ei valmistata ainult punasest lihast,“ rääkis Kaare. „Selliseid tooteid me praegu Eestis ei tee ja nüüd peame analüüsima, kas Eesti turg on sellisteks toodeteks valmis.“ Pika pinnimise peale täpsustas Kaare, et nad ei valmista praegu näiteks delikatesse, valmistoite ja muid toidutooteid.

Soome lihatööstuskontsern Atria saatis täna välja pressiteate, et olemasolevate lihatoodete töötlemine viiakse Vastse-Kuustest ümber Valga ja Ahja tehastesse ning ümberkorraldamiste käigus kaotab ettevõtete grupis sellel aastal töö sada inimest. Kaido Kaare sõnul viivad nad kodumaise värske liha käitlemise, tootmise ja pakendamise üle Valga tehasesse ja vorstitoodang koondatakse Ahjale. Praegu toodab Vastse-Kuuste lihatööstus 250-300 tonni lihatooteid kuus ja see kogus pole oluliselt vähenenud alates eelmise aasta juuni lõpust, kui Atria ostis ära Vastse-Kuuste ja Wõro lihatööstused.

„Vastse-Kuuste kaubamärk VK jääb kindlasti alles ja samuti jääb alles suurem osa Vastse-Kuuste praegusest tooteportfellist,“ kinnitas Kaare ja lisas, et ehk vaid mõni vähemüüdav toode kaob ära.

Atria viis juba eelmise aasta novembris-detsembris Vastse-Kuustes asuva tapatsehhi ja lihalõikuse tegevused Valgasse. Kaido Kaare andmeil koondati siis paarkümmend inimest. „Praegu töötab Vastse-Kuustes umbes sada töötajat ja kui palju inimesi hakkab seal tulevikus töötama, sõltub sellest, milliseid tootegruppe me seal tootma hakkama,“ ütles Kaare.

Vastse-Kuuste lihatööstuse endine omanik Urmas Jürgenson, kes seni on ettevõttes veel ametis nõunikuna, ei soostunud kommentaari andma. „Ma pole volitatud isik ümberkorralduste teemal rääkima,“ lõpetas Jürgenson telefonikõne.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara