Väo Elektrijaam alustas elektritootmist

Väo Elektrijaamas sünkroniseeriti
täna edukalt generaator elektrivõrguga. Elektrijaam on nüüd tehniliselt
komplekteeritud nii soojus- kui ka elektrienergia tootmiseks, teatas
ettevõte.

"Tänane elektritootmise test tõestab, et jaam on tehniliselt komplekteeritud ja valmis alustama ka elektritootmist,“ ütles Väo Elektrijaama omanikfirma Digismart OÜ juhatuse esimees Andres Taukar. „Soojusenergia katsetootmine käib Väos juba detsembri keskpaigast ning seni on jaam andnud Tallinna tarbijatele umbes 9000 MWh soojusenergiat.“

"Väo Elektrijaama ühendamine Eesti riigi põhivõrguga on üks esimesi samme elektritootmise kaasajastamisel, mis suurendab riigi elektrivarustuskindlust ja taastuvatest allikatest elektri tootmist,“ ütles OÜ Põhivõrk juhatuse esimees Lembit Vali.

Jaam on plaanis lõplikult vastu võtta tellija poolt märtsis, seni jätkub veel tootmise häälestamine.

Tallinna piirile Väole rajatava soojus- ja elektrienergia koostootmisjaama võimsus on 25 megavatti ja soojusvõimsus 49 megavatti. Elektrijaama planeeritud elektritoodang on kuni 160 gigavatt-tundi aastas ja soojusetoodang kuni 400 gigavatt-tundi aastas.

Väo Elektrijaamas asub tööle kuni 20 inimest. Jaam hakkab kütusena kasutama puiduhaket, puidujäätmeid ja freesturvast, mille varumisega tegeleb ettevõte Väo Hake OÜ.

Väo Elektrijaama omanikfirmast Digismart OÜ-st kuulub 75 protsenti BEN Energy OÜ-le ja 25 protsenti Dalkia grupi ettevõttele AS Tallinna Küte. BEN Energy OÜ on 90 protsendiga U.S. Invest AS-ile kuuluv energeetikaettevõte, mis investeerib elektritootmisse ning -jaotusse Eestis ja mujal.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara